Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Comunicat amb motiu de la detenció de Diego Cañamero

satLa Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem fet arribar el nostre missatge de suport al Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) un cop hem sabut de la detenció del seu portaveu nacional, Diego Cañamero.

Volem  manifestar  públicament  el  nostre  suport  i solidaritat amb el company Diego Cañamero, portaveu nacional del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT), que ha estat detingut aquest dimarts 9 de juliol, a les 18.05, en el Centre Obrer Diamantino García d’El Coronil, on estava reunit amb la Permanent Nacional del SAT.

Cañamero i altres dirigents del SAT s’han declarat insubmisos judicials en protesta per la repressió que aqueix sindicat pateix des de fa anys. Criminalitzat pels governs tant d’un signe com de l’altre, el SAT és el sindicat més represaliat d’Europa: acumula 400.000 € en multes, 350 sindicalistes processats i 60 anys de petició coŀlectiva de presó. En paraules del sindicalista andalús: «No es tracta pas d’un desafiament ni d’una falta de respecte envers els jutges, a qui respecto, sinó d’una protesta civil i pacífica contra una campanya de repressió i criminalització dirigida pel govern per a liquidar el sindicalisme andalús de classe». El  SAT  fa  anys  que  practica  l’acció  directa  no  violenta  en  una  modèlica trajectòria de lluita que és un exemple de dignitat i coherència per a tots nosaltres.

Des de la COS, ens solidaritzem amb Diego i amb la resta de companys i companyes del SAT, i us encoratgem a continuar en la lluita per la defensa de poble treballador andalús, una lluita que és la mateixa de la classe obrera de tot el món; així mateix, rebutgem l’acorralament judicial i totes les altres formes de repressió a què l’estat espanyol sotmet el vostre sindicat. Com a sindicat de classe i combatiu, condemnem rotundament  la detenció del Diego i exigim que sigui immediatament posat en llibertat sense càrrecs.

Prou repressió contra Cañamero i contra el SAT!
La repressió no ens aturarà!
La lluita és l’únic camí!

Països Catalans, 9 de juliol de 2013
Secretaria de relacions internacionals de la Coordinadora Obrera Sindical

Més informació al web del SAT

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 10 Juliol 2013 by in Comunicats, Coordinadora Obrera Sindical.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Uneix altres 942 subscriptors

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 27.607 Visites
A %d bloguers els agrada això: