Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Entre els feminismes i la teoria queer. Una reflexió al voltant de les identitats sexuals i de gènere

575769_500859436642211_1529430371_nHa passat molt temps des què, a principis del segle XX, Simon de Beauvoir escrivia que “la dona no és, sinó que es fa” i vinculava així la seva subordinació a una societat patriarcal i dominada pels homes. Al llarg dels anys, les teories feministes han anat evolucionant, fent-se cada cop més complexes i deixant espais per a altres moviments polítics que denuncien que les orientacions sexuals i de gènere són també una construcció social.

Per introduir aquest debat a la ciutat de Lleida, l’Esquerra independentista us convida a participar al cicle “Entre els feminismes i la teoria queer. Una reflexió al voltant de les identitats sexuals i de gènere”. Les xerrades començaran el proper dia 5 d’abril i s’allargaran fins el dia 22 de juny, coincidint amb la proximitat de la Diada Internacional de l’alliberament LGTB.

– Dia 5 d’abril, 19:30 h. “Dona i crisi”, a càrrec de Georgina Monge, membre de Justa Revolta (Sala de Juntes del 2on pis del Rectorat de la UdL).

– Dia 27 d’abril, 19:30 h. Presentació del llibre “Dibuixant el gènere”, a càrrec del seu autor Gerard Coll (Casal Ocell Negre, C/Sant Carles, 8). *Aquesta data està subjecta a modificacions.

– Dia 10 de maig, 19:30 h. “Les relacions de gènere als moviments socials”, a càrrec de Babara Biglia (Sala de Juntes del 2on pis del Rectorat de la UdL).

– Dia 7 de juny, 19:30 h. “Els silencis en el cruising i la transexualitat”, a càrrec de Jose Antonio Langarita, Caterina Canyelles i Jordi Mas, membres del col·lectiu LIRACGS (Sala de Juntes del 2on pis del Rectorat de la UdL).

– Dia 22 de juny, 19:30 h. “Els feminismes i les teories queer. Similituds i diferències en la lluita antipatriarcals (Casal de Joves de Lleida, C/Cavallers cantonada amb C/Tallada).

Organitzen: Arran, Casal Independentista l’Ocell Negre, CUP Lleida i SEPC UdL. 
Col·labora: Casal de Joves de Lleida.

Esdeveniment al Facebook

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,816 Visites
%d bloggers like this: