Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Absolució pels joves jutjats per desobediència en la manifestació de protesta contra el desallotjament del Casal de Joves de Lleida

Casal Popular de Joves LleidaAvui mateix ha tingut lloc el judici per faltes de desobediència al jutjat d’instrucció 2 de Lleida. El judici s’ha celebrat desprès que el passat 6 de desembre els mossos denunciessin 2 membres del col·lectiu arrel de la manifestació de rebuig contra el precintament efectuat per la Paeria i que suposà el desallotjament immediat de l’antic casal de joves.

Durant el transcurs del judici no només ha quedat totalment acreditat que la manifestació fou totalment pacífica sense cap tipus d’incidència, sinó que a més s’ha posat de manifest la mala praxis policial en la identificació dels joves. Els joves foren citats a posteriori sense ésser identificats el dia de la manifestació ni en cap altre moment desprès. Sorprenentment, durant el transcurs del judici tampoc s’ha pogut acreditar quin fou el procediment d’identificació dels mateixos, admetent només que fou per “mitjà dels serveis d’informació de la Guàrdia Urbana”.

Davant doncs de la més absoluta manca de prova, fiscalia s’ha vist obligada a no formular acusació i els joves han quedat immediatament absolts, per manca d’acusació.

Des del Casal de Joves entenem que el judici d’avui respon a una voluntat política de criminalitzar el jovent organitzat de la ciutat. A la vegada volem mostrar la nostra preocupació davant els mecanismes utilitzats pels Mossos d’Esquadra a l’hora d’identificar els joves jutjats, que només posen de manifest la més que possible existència de fitxers policials polítics, totalment inacceptables en el marc del propi ordenament jurídic espanyol.

Casal Popular de Joves

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Information

This entry was posted on 19 Març 2013 by in Casal Popular de Joves, Comunicats.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 27.000 Visites
%d bloggers like this: