Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Recordant a Hugo Chávez

ChavezAquest matí revisant l´arxiu fotogràfic he trobat dues de les fotos que vaig poder fer al president veneçolà Hugo Chávez amb motiu de la visita que va fer a Madrid el 22 de Novembre de 2004.

Quatre díes abans d´aquella visita havia estat assassinat Danilo Anderson per elements feixistes veneçolans i paramilitars colombians. Anderson era el fiscal encarregat d´investigar la trama colpista del 11 d´Abril del 2002 que va deposar a Chávez del seu càrrec durant 48 hores. En aquest context  l´Ambaixada veneçolana va demanar-nos ajuda per realitzar tasques de seguretat dins dels grups de suport a la Revolució Bolivariana per evitar possibles infiltracions. Els serveis de seguretat cubana i veneçolana lògicament van ser determinants per aconseguir que no es produís cap atemptat.

Pel matí Chávez va estar a la Universitat Complutense i vam tenir l´oportunitat de saludar-lo. A l´acabar l´acte vam tallar el pas als grups ultres que pretenien agredir-lo. Per la tarda vam estar a la sala d´actes de CC.OO on Chávez va fer un discurs en defensa de la Revolució, dels oprimits.. Va denunciar l´oligarquia i l´imperialisme que va sotmetre i espoliar als pobles d´Amèrica durant segles. Aquesta mateixa oligarquia que comptava amb el suport de José María Aznar, Felipe González i el Rei d´Espanya, el va intentar assassinar durant el cop d´estat del 2002 però els soldats de la caserna on estava detingut i les desenes de milers de persones aplegats davant del Palau de Miraflores van evitar que el magnicidi es portés a terme.

La revolució bolivariana a Veneçuela ha suposat la dignificació de la vida de milions de veneçolans que han augmentat la seva esperança de vida i que ha aconseguit un augment espectacular en els indicadors de salut, educació, vivenda..gràcies a les seves polítiques socials fruit de l augment dels pressupostos en política social cap als més defavorits. Aquest espectacular augment de les partides socials provenen dels ingressos a les arques publiques de les empreses i dels sectors estratègics nacionalitzats (ex. Indústria petrolera de PDVSA..). El paper de Cuba ha estat determinant per assolir aquest èxit a l´enviar milers de metges i professors a Veneçuela que formen part de les missions populars (“ Barrio adentro “, “ Robinson”) cap als sectors més humils de la societat que estaven immerses en la misèria més absoluta.

L´any 2005 amb motiu del 16 è. Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants realitzat a Veneçuela, vaig poder veure novament a Chávez i a constatar el gran suport popular que tenia. Un grup de delegats vam anar al barri ric del Chacao de Caracas per conèixer la Veneçuela que odiava a Chávez i la seva Revolució. Allí vam constatar lo feixista, ostentosa i fastigosa que és la gent de l´oposició de dretes d´allà. Un grup de gent al veure´ns les credencials del Festival van dir-nos : “ ¡ Iros a morir de hambre a vuestros países ! “. Hi ha oligarques a Veneçuela que fins i tot tenen un tren per moure´s pels seus latifundis.

En un futur tindrem més informació referent a la possibilitat que Chávez hagués pogut ser víctima de la guerra bacteriològica. Aquesta no és una idea desgavellada tenint en compte el llarg currículum criminal de magnícidis, de cops d´estat i de guerra permanent per part de l´imperialisme nordamericà. Aquest no ha acceptat la seva derrota en perdre la seva influència a l´Amèrica Llatina i ha dedicat grans recursos per acabar amb el govern bolivarià i altres fracassats com l´intent fallit d´assassinar al president de L´Equador.

Avui quan l´imperialisme s´afila les ungles, quan creu que la ingerència és possible, els i les comunistes diem que cal estar alerta, que defensem la llibertat dels pobles, que defensem al germà poble de Veneçuela i el seu procés bolivarià.

¡ Comandante Chávez, hasta la victoria siempre !

Francesc Xavier García i Llop

Responsable de l´àrea Antiimperialista del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)

 

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 13 Març 2013 by in Opinió.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26.962 Visites
%d bloggers like this: