Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Comunicat de Lluita Internacionalista sobre les activitats actuals de l’assassí de la nostra companya Yolanda González

4c2bf3e3b7d61add379e108ffbe98d9a_XLEl diari EL PAÍS revelava diumenge les activitats d’Emilio Hellín que, sota un altre nom, treballa des de fa uns anys “per als Cossos i Forces de la Seguretat de l’Estat en casos judicialitzats i forma als seus agents en tècniques forenses d’espionatge i rastreig informàtic”, és a dir, en lluita antiterrorista i contra el crim organitzat.

Emilio Hellín, membre de l’organització feixista Fuerza Nueva, va segrestar i va assassinar a la nostra companya Yolanda González el 2 de febrer de 1980. En l’assassinat van participar alguns policies i guàrdies civils, fins a un punt que no es va arribar a investigar en el seu moment, malgrat la important campanya organitzada al voltant del judici, en una trama que apuntava als ressorts de l’aparell franquista dins de la policia i a les bandes feixistes connectades amb l’organització Fuerza Nueva, el cap nacional de seguretat de la qual, Martínez Loza, va ser jutjat i condemnat com a inductor. Emilio Hellín va ser condemnat com a autor material de l’assassinat, a un total de 43 anys, dels quals en va complir 14, amb dues fugides, una d’elles al Paraguai, on va col·laborar amb la policia de la dictadura de Stroessner durant més de dos anys. Està en llibertat des de 1996. Yolanda era jove, dona, basca i revolucionària, quan va ser assassinada amb 19 anys. A més de militant del PST juntament amb alguns de nosaltres, era membre de la Coordinadora d’Estudiants de Madrid, que dirigia una important mobilització contra el govern, amb forts llaços amb les lluites obreres. El seu assassinat va ser un atac contra el moviment estudiantil i l’avantguarda política de la classe obrera en lluita. Les bandes feixistes van assassinar en aquesta època a molts lluitadors i lluitadores, amb la connivència o la protecció de sectors inculats als cossos repressius de l’estat. I una part d’aquestes connexions es va mantenir dins les institucions, de les quals mai van ser depurats els elements de la dictadura.

La notícia del diari EL PAÍS posa en evidència com encara es paguen des d’aquests sectors que van fer la feina bruta, els assassinats, les pallisses a lluitadors i lluitadores, els atemptats contra els locals, contra les vagues i les lluites de la classe obrera i els oprimits. Ara que molts sectors de la societat surten de nou a la lluita, l’exigència de responsabilitats és la forma més clara de no oblidar per què el passat no es repeteixi. Per això és important que s’investigui la relació d’Hellín amb els cossos de Seguretat, els Mossos, la Ertzainza i el Ministeri de l’Interior, que es trenqui aquesta relació i es depurin les responsabilitats polítiques.

Ruptura immediata de tot vincle de l’estat amb Emilio Hellín i els criminals feixistes.

Investigació i depuració de les responsabilitats polítiques.

Yolanda, no t’oblidem.

Lluita Internacionalista, 25 de Febrer de 2013

Documents per descarregar:

Signatures personals

Signatures Organitzacions

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 13 Març 2013 by in Antifeixistes and tagged .

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: