Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

El Casal es reunirà demà amb el delegat de la Generalitat a Lleida per demanar explicacions sobre les denúncies dels Mossos a diversos joves de la ciutat

Casal Popular de Joves Lleida

El 19 de març dos joves afrontaran un judici per faltes de desobediència durant la manifestació de rebuig al desallotjament del Casal de Joves, mentre que dos joves més van ser denunciats arran de la concentració de rebuig a la visita de Mariano Rajoy a Lleida i afronten penes de fins a 4 anys i 7 mesos de presó. 

El mosso denunciant és el mateix que va agredir i detenir un jove en les protestes contra el parador nacional al Roser durant la Diada del 2008 

El Casal Popular de Joves de Lleida es reunirà demà dimarts 5 de març amb el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré per tal de demanar responsabilitats davant de les darreres denúncies que diversos joves de la ciutat han rebut per part dels Mossos d’Esquadra els darrers mesos.

D’una banda, el proper 19 de març dos joves membres del Casal afrontaran un judici per una falta de desobediència. Sorprenentment, els joves no van ser identificats durant la concentració de rebuig al desallotjament del Casal de Joves efectuat per la Paeria però van rebre les denuncies en motiu d’aquesta protesta.

D’altra banda, el 21 de gener dos joves més, membres del Casal, van declarar com a imputats en relació a la concentració de rebuig a la visita de Mariano Rajoy el proppassat 9 de novembre a Lleida. Tot i que la concentració va desenvolupar-se amb normalitat i amb la presència i suport de diversos agents socials, sindicals, partits polítics, universitaris, etc. els agents van tenir una actitud provocadora i xulesca, en especial l’agent denunciant.

Els joves hauran d’afrontar un procés on poden ser jutjats per injúries, atemptat a l’autoritat i desobediència amb penes de fins a 4 anys i 7 mesos de presó. Aquestes greus acusacions van ser formulades pel mateix agent que fa dos anys va ser denunciat i denunciant per agredir un jove al Roser durant la Diada. Llavors, la plataforma de suport al cas va denunciar, a més, que aquest agent també havia estat jutjat anteriorment per lesions i acusacions similars.

Entenem que:

– La Conselleria d’Interior i el Delegat de la Generalitat són els responsables de l’activitat dels Mossos d’Esquadra i no poden donar cobertura a aquest tipus d’actuacions policials incontrolades i molt menys a aquest agent que constantment està involucrat en problemes amb membres dels moviments socials de la ciutat, dels quals fins tot se’n va derivar una querella i dos processos judicials.

– Mossos i Delegat van contracorrent de la situació del Casal, ignorant la nova fase del projecte un cop acabades les negociacions amb la Paeria, amb l’imminent obertura del nou espai del Casal, i després que 116 col·lectius i més de mig miler de persones donessin el seu suport al Casal mostrant així la seva oposició al desallotjament, avalant així els motius de la manifestació que ells cerquen reprimir.

Lleida, 4 de març de 2013

Casal Popular de Joves
Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 4 Març 2013 by in Antifeixistes.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,719 Visites
%d bloggers like this: