Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Mig miler de persones es manifesten contra les retallades en educació en el marc de la vaga convocada pel SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans)

sepcAvui dia, 28 de febrer milers d’estudiants han secundat la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans a Lleida. Mig miler ha sortit als carrers de Lleida per protestar contra les retallades, la reforma educativa que propasa la LOMQE, així com la LEC.

La jornada de vaga, va començar a preparar-se ahir a la nit al Campus de Cappont quan prop d’una cinquantena d’estudiants van quedar-se a dormir per tal de preparar la jornada d’avui.

Avui al matí la jornada s’ha iniciat amb una xocolatada popular sobre les 8:30 a la facultat d ‘Educació. Acte seguit diversos estudiants s’han anat aplegat arreu de les facultats i instituts públics on han realitzat diversos piquets informatius per tal d’animar als estudiants a secundar la vaga; la majoria de classes han estat paralitzades i els estudiants s’han sumat a les convocatòries.

L’acte central de la vaga, ha estat la manifestació de les 12:00 hores convocada pel SEPC i assemblees d’estudiants sota el lema “Lluitem per una educació pública i popular”. Aquesta s’ha iniciat de forma puntual a la plaça Víctor Siurana un cop havien arribat els piquets procedents de les diverses facultats així com un nombròs grup d’estudiants de secundària.

La manifestació ha passat per rambla d’Aragó, avinguda Catalunya, avinguda Madrid, carrer Enric Farreny, arribant als jardins Ernets Lluch on hi ha ubicada la seu de Covergència i els manifestats s’han aturat per tal de recriminar les retallades que està duent a terme en educació el govern català. A continuació la manifestació ha avançat fins a Plaça Sant Joan on s’ha llegit el manifest de la jornada i s’han cremat dues figures simbolitzant Artur Mas i José Ignacio Wert, sota aplaudiments i crits dels diversos assistents.

El SEPC valora molt positivament la jornada de vaga, tant pel que fa al seguiment com per la nombrosa assistència a la mobilització. Els i les estudiants han posat de manifest un cop més la seva oposició més ferma al procés de privatizació i retallades que està vivint l’educació pública d’ençà de l’aprovació del procès de Bolonya. El sistema educatiu públic ha quedat sota el control del sistema financer i ha deixat de donar resposta a les necessitats socials per situar-se sota els designis del mercat i resoldre les necessitats del sistema capitalista.

Des del SEPC ens oposem radicalment a aquest model, i advoquem per una transformació del sistema educatiu com a espai de creació conjunta del coneixement i de desenvolupament humà i social. Volem un sistema educatiu al servei de les classes.

Lleida, 28 de febrer de 2013.

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 28 febrer 2013 by in Comunicats, SEPC.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,753 Visites
%d bloggers like this: