Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

El regidor del PP Joan Vilella denunciat per la CUP per un delicte d’odi racial

535516_488078194587002_1058888016_nAquest matí de dilluns 25 de febrer de 2013 per part de la CUP s’ha presentat al Jutjat de Guàrdia de Lleida una denúncia penal per delicte d’odi racial contra el regidor del PP Joan Vilella.

Els fets denunciats van tenir lloc divendres al migdia durant el Ple municipal, concretament durant el debat previ a la votació de l’ordre del dia relativa a les dues mocions sobre la declaració de sobirania del Parlament.

El regidor portaveu del PP va mostrar a tots els presents una fotografia tamany dinA4 en que apareixia un grup de manifestants en favor de la independència de Catalunya que pel seu color de pell i indumentària s’identifiquen clarament amb un grup ètnic determinat, tot pronunciant les següents expressions: “ja em diran vostès què en té de català aquest senyor de la fotografia” i “aquest senyor té tant interès per la independència com jo d’anar-me’n a viure al Pakistan.”

Segons la denúncia, aquest fets poden constituir un delicte d’odi racial de l’article 510 del Codi Penal, pel que estan previstes penes privatives de llibertat i multes, a banda de suposar la inhabilitació de Vilella per seguir desenvolupant un càrrec públic.

Es dóna la circumstància que tres militants de la CUP havien assistit de públic al Ple, fet no habitual, com molts altres ciutadans i ciutadanes que omplien la sala precisament per l’interès mediàtic del punt de l’ordre del dia en qüestió.

Com ha declarat l’advocada i membre de la formació, Esther Sancho: “és un fet gravíssim que un càrrec electe utilitzi una institució democràtica com és l’ajuntament per provocar l’odi i la discriminació racials, tot negant drets fonamentals com la nacionalitat o el veïnatge civil català a persones per raó de la seva ètnia o llençant informacions injurioses sobre determinats grups nacionals. És un fet intolerable, moralment repugnable i envers el qual la CUP ens sentim amb el deure de prendre mesures. Ara que es pronunciï la Justícia.”

A Lleida, el 25.02.2013.

Font: CUP Lleida

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 25 febrer 2013 by in Comunicats, CUP.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,816 Visites
%d bloggers like this: