Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Fora el MSR de les terres de Ponent

Fora el MSR de les Terres de Ponent! Lleida Antifeixista

El Secretari Nacional d’Acció Política del MSR, Juan Antonio Llopart Senent, va ser detingut el juliol del 2003 acusat d’un delicte contra els drets fonamentalsi les llibertats públiques i d’un delicte de genocidi (articles 507 i 610 del codi penal) per publicar mitjançant la seva editorial “Ediciones Nueva República” llibres com “Hitler. La marcha hacia el Reich” de Leon Degrelle excombatent belga de les Waffen-SS. Des d’aleshores Llopart, que fou també Delegat Provincial a Barcelona del “Movimento Falangista de España” ha realitzat diferents conferències al costat de Pedro Varela expresident de l’associació nacionalsocialista CEDADE (Círculo Español de Amigos de Europa) i que fou el primer condemnat a l’Estat Espanyol per apologia al genocidi. Per altra banda cal recordar que a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del 2004 el MSR presentava a les llistes per Barcelona com a número quatre al senyor Ramon Bau que fou exSecretari General de la CEDADE i dirigent de publicacions obertament nacionalsocialistes com “Mundo NS” i de l’organització Centre d’Estudis Indoeuropeus (CEI) també d’aquesta ideologia. Bau fou detingut al maig del 2004 acusat d’associació il·lícita, incitació a la violència i a l’odi racial, apologia al genocidi i negació del holocaust. Tot i això el MSR no s’autodefineix com a partit nacionalsocialista sinó nacionalrevolucionari (NR).

De fet probablement és només una estratègia per atreure els vots neonazis que no tenen partit, però no entrarem en aquest debat. Podem afegir que l’any 2001 el MSR va crear juntament amb el Moviment Patriòtic Català (MPC) l’anomenat Bloc Social Patriòtic Català. Doncs bé el dirigent del MPC és Carlos Francisoud que va ser condemnat per participar en els atemptats del grup armat Milícia Catalana i que va col·locar explosius durant la dècada dels vuitanta a locals independentistes de l’MDT o la clínica Dexeus.

Evidentment tots aquests dirigents feixistes es desmarquen de les agressions que realitzen els grups de joves i skinheadsnazis (o NR) que militen o simpatitzen amb els seus partits i les seves idees. Però tot i això compten amb ells. A les eleccions del Senat i el Congrés dels Diputats del 2004 a la Junta de Badajoz hi apareixia també Juan de Dios Osuna Montáñez un dels skinsheads nacionalsocialistes (més conegut) detinguts a Terrassa per l’agressió als joves comunistes. Juan de Dios juntament amb Jordi Viciana Sanchez, el feixista que ha ingressat a presó arran dels mateixos fets, van ser detinguts el Març del 2004 per una agressió racista a la ciutat. Com ja va anunciar el Diari de Terrassa, Viciana no només apareixia a les llistes electorals del 2004 i les del Parlament del 2003 i novembre del 2006 sinó que també era Delegat de Terrassa i membre d’Alternativa Jove, la secció juvenil del MSR, que per cert a la seva web té un enllaç directe al negoci editorial de Llopart. Pascal Sebastian Dall’Aglio Aviles un altre detingut de Terrassa també sortia a les llistes. Aquests no són un fet aïllat. Tomas Angel Tomey, Abel Delgado, Ivan Chicano, Marçal Boix i Dídac Gonzalez són joves que anaven a les llistes electorals del MSR i que han tingut o tenen processos judicials oberts per agressions com Sabadell, perquè alguns d’ells van entrar a un ateneu de la ciutat i van amenaçar amb una pistola els joves que hi eren.

Font: Plataforma Antifeixista i Antiracista de Terrassa. Març 2007

Perquè el Feixisme no té lloc a Lleida. Us informem que el proper 31 de gener de 2013 a les 19:00 h  al Casal Ocell Negre n´hi ha una assemblea oberta per a totes les persones i col · lectius que vulguin participar. Encara no tenim confirmat el lloc, en els pròxims dies esperem poder concretar. Fora Feixistes de les terres de Ponent. 

#LleidaAntifeixista

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Information

This entry was posted on 27 gener 2013 by in Antifeixistes Lleida, Comunicats.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 27.053 Visites
%d bloggers like this: