Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Revolta Global davant la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya

Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

La declaració de sobirania aprovada el passat dimecres dia 23 pel Parlament de Catalunya suposa un pas cap a la convocatòria de la consulta sobre la independència de Catalunya que la majoria de la població va reclamar al carrer el passat 11 de setembre i a les urnes el passat 25 de novembre. El govern de CiU i ERC, tanmateix, té una agenda pròpia en la que busca utilizar la consulta i l’excercici del dret a decidir en benefici propi, instrumentalitzant la qüestió nacional per a tapar la política de retallades, per evitar desgastar-se entre la seva base social, i per imposar la seva política econòmica obedient a la Troika i als “mercats”.

En aquest escenari tenim un doble repte per endavant: primer, garantir que la consulta es celebri, mantenint la pressió social per tal que el govern de CiU i ERC no es faci enrera i les maniobres repressives del govern de Rajoy amb la complicitat del PSOE no aconsegueixin aturar-la; segon, evitar que CiU i ERC la capitalitzin en benefici propi i de la seva política política econòmica.

Cal aconseguir que l’exercici de la consulta permeti obrir un procés democratitzador de totes les esferes de la societat. El primer pas per fer-ho és rellançar les lluites contra les noves retallades i les polítiques d’ajust que ens cauran els propers mesos de la mà del govern de Mas, del de Rajoy i de la Troika. Al mateix temps, el conjunt de l’esquerra social i política, dels moviments socials, sindicals, veïnals… han de tenir també una política d’intervenció activa en el debat sobre la consulta i sobre la independència, i no deixar que la iniciativa es quedi en mans de Mas i Junqueras. És necessari articular un ampli pol social i ciutadà favorable a la consulta i contrari a la política de retallades el més ampli, unitari i fort possible.

L’acceptació de les regles de joc de la UE i de la Troika per part del govern de Mas buiden l’exerici del dret a decidir. Una independència tutelada per la Troika esdevindrà una sobirania sense contingut al servei de l’1% i no del 99%. El cas de Grècia és ben clar. La sobirania real implica una ruptura amb les polítiques d’austeritat i amb la submissió neocolonial a la Troika. La consulta sobre la independència no pot associar-se a l’acceptació de les regles de joc d’una UE que, més que donar llibertat i sobirania als pobles, els la pren en favor dels interessos de la minoria financera.

Volem una consulta on el poble de Catalunya pugui decidir sobre la independència i sense condicionants econòmics internacionals. Però el dret a decidir no s’ha de limitar aquí. Cal dedicir sobre tot allò que afecta a les nostres vides i aprofitar el potencial democràtic que obre el debat sobre la consulta per a “desbordar” el dret a decidir i ampliar la reivindicació de decidir al terreny de la política econòmica, de la política internacional i exterior, dels drets de ciutadania, del model alimentari, del dret al propi cos…Catalunya necessita un procés constituent que permeti discutir quin model de societat i quin marc institucional ha de tenir una nova República catalana. Un procés constituent propi que pot ser un element decisiu per contribuir també a l’ensorrament del Règim de 1978 al conjunt de l’Estat espanyol, així com per permetre que el potencial democratitzador obert a Catalunya s’extengui al conjunt dels Països Catalans, al País Valencià i a les Illes.

La nostra és una aposta en favor d’una Catalunya pel 99%, en favor dels interessos de la majoria, on cap persona sigui discriminada en virtud del seu gènere, ètnia, opció sexual, cultura o religió, i solidària amb la resta de pobles d’Europa i del món. Per aconseguir-ho no hem d’anar a remolc de Mas i Junqueras, sinó desbordar-los.

Revolta Global

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 25 gener 2013 by in Comunicats, Revolta Global - Esquerra Anticapitalista Lleida.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: