Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

El PCPC davant la Declaració de Sobirania de Catalunya

Davant l’aprovació al Parlament de Catalunya de l’anomenada  Declaració de Sobirania i del Dret a Decidir del Poble de Catalunya, el Partit Comunista del Poble de Catalunya considera que aquesta declaració no respon als interessos de la classe obrera catalana i de la resta de classes populars.

El PCPC, un cop estudiat el text, considera que aquesta declaració, punt per punt i en la seva globalitat, només respon als interessos de la facció hegemònica de la burgesia catalana, en pugna amb la burgesia espanyola per situar-se en una posició més avantatjosa dins la cadena imperialista.

No ens sorprèn, però. És obvi que els interessos i l’hegemonia econòmica, política i cultural de la burgesia a Catalunya es reflexa en declaracions d’aquests tipus. Igualment, davant la profunda crisi capitalista, que a l’Estat Espanyol té dimensions especialment dramàtiques, s’accentuen les pugnes interburgeses i interimperialistes. Concretament en el cas català, no és estrany que la facció dominant de la burgesia catalana aposti per una major autonomia dins la Unió Europea, i fins i tot, per la creació d’un estat propi subordinat a l’eix franco alemany, que no és altra cosa que canviar la cadena que ens lliga al capitalisme.

Tampoc ens sorprèn la posició dels representants del Partit de l’Esquerra Europea a Catalunya, EUiA i de les dues principals forces que la conformen, el PCC i el PSUCviu, qui novament declaren el seu suport i adhesió a la Unió Europea, una unió imperialista creada únicament per servir els interessos de l’imperialisme i els grans monopolis.

Tampoc ens sorprèn el “sí crític” de la CUP i l’Alternativa d’Esquerres, un sí crític expressat en forma d’un vot afirmatiu i dues abstencions. Posició que, des de l’ambigüitat i els eufemismes, no confronta radicalment el capitalisme, l’imperialisme i l’UE. Situar en un mateix nivell les contradiccions nacionals i la contradicció de classe, la contradicció entre capital i treball, al final, com es demostra novament, porta a posicions subsidiàries de la burgesia.

Davant aquesta Declaració de Sobirania, el Partit Comunista del Poble de Catalunya manifesta:

  1. Que en cap moment renunciem ni renunciarem al dret a l’autodeterminació del poble català, dret que està a l’ADN dels i les marxistes-leninistes, la nostra proposta per l’Estat Espanyol és la República Socialista de caràcter Confederal. Aquest dret inclou, com no pot ser d’altra manera, el dret a la independència.
  2. Que la construcció d’un Estat Català en el marc de la Unió Europea, i s’entén que dins de l’euro i de l’OTAN, no pot ser considerat un exercici del dret a l’autodeterminació del poble català, ja que més enllà de formalismes, és la integració de la burgesia catalana com a membre de ple dret d’una estructura econòmica, política i militar imperialista. El poble català seguirà sotmès i sense independència política i econòmica.
  3. Que al contrari del que manifesten algunes formacions polítiques, aquest exercici de sobirania nacional per part de la burgesia, no ens acosta a cap tipus d’alliberament social, al contrari, enforteix el poder de la burgesia catalana i de les estructures de dominació i explotació sobre la classe obrera catalana.
  4. Que la proposta dels i les comunistes no pot ser altra que enfortir posicions de classe independents; en cap moment recolzarem posicions subsidiàries de la burgesia espanyola, catalana i dels grans monopolis europeus.
  5. Que el nostre objectiu no és altra que la conquesta del socialisme-comunisme, i que això només es pot assolir en base a la organització de la classe obrera i classes populars entorn un programa revolucionari pel socialisme.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, reafirma la seva voluntat d’avançar en la construcció del Front Obrer i Popular pel Socialisme, com a expressió de les diferents organitzacions del moviment obrer i popular.

L’estat no és un ens neutre, l’estat està en mans de la classe dominant i serveix als seus interessos. L’estat burgés no és reformable, la Unió Europea no és reformable, el capitalisme no és humanitzable. Només hi ha dos bàndols, el de la burgesia i el capitalisme i el de la classe obrera i el socialisme, la unitat dels i les comunistes, la unitat de la classe obrera, només és possible en la lluita revolucionària pel socialisme.

Visca la lluita de la classe obrera!

Pel socialisme i el comunisme, avancem en la construcció del Front Obrer i Popular pel Socialisme!

 

Partit Comunista del Poble de Catalunya

Comitè Executiu

Barcelona 24 de gener de 2013

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 25 gener 2013 by in Comunicats, PCPC Lleida.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,753 Visites
%d bloggers like this: