Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Els Mossos denuncien participants en les protestes de rebuig a la visita de Mariano Rajoy i al desallotjament del Casal de Joves de Lleida

  • 4521-48-cartell-5573Dos joves han declarat avui per denúncies arran de la concentració de rebuig a la visita de Mariano Rajoy a Lleida
  • El mosso denunciant és el mateix que va agredir i detenir un jove en les protestes contra el parador nacional al Roser durant la Diada del 2008
  • Dos joves més han rebut aquest migdia denúncies de desobediència durant la manifestació de rebuig al desallotjament del Casal Popular de Joves

Avui 21 de gener, dos joves han declarat com a imputats en relació a la concentració de rebuig a la visita de Mariano Rajoy el proppassat 9 de novembre a Lleida. Tot i que la concentració va desenvolupar-se amb total normalitat i amb la presència i suport de diversos agents socials, sindicals, partits polítics, universitaris, etc. els agents dels Mossos d’Esquadra van tenir una actitud provocadora i xulesca, en especial l’agent denunciant.

Ara els joves hauran d’afrontar a un procés on poden ser jutjats per injúries, atemptat a l’autoritat i desobediència amb penes de fins a 4 anys i 7 mesos de presó. La sopresa dels joves durant la declaració ha estat comprovar que aquestes greus acusacions han estat formulades pel mateix agent que fa dos anys va ser denunciat (i denunciant) per agredir un jove davant l’edifici del Roser durant la Diada. Llavors, la plataforma de suport al cas va denunciar, a més, que aquest agent també havia estat jutjat anteriorment per lesions i acusacions similars.

Els joves han recordat que la Conselleria d’Interior i el Delegat de la Generalitat Lleida sòn els responsables de l’activitat dels MMEE i no poden donar cobertura a aquest tipus d’actuacions policials i molt menys a aquest agent que constantment està involucrat en problemes amb membres dels moviments socials de la ciutat, dels quals fins tot se’n va derivar una querella i dos processos judicials.

D’altra banda, aquest migdia també s’ha notificat a dos joves membres del Casal Popular de Joves de Lleida que els Mossos d’Esquadra els han denunciat per una falta de desobediència. El judici tindrà lloc el pròxim 19 de març i els joves s’enfronten a una multa de 10 a 60 dies. Els joves van ser identificats durant la concentració de rebuig al desallotjament del Casal de Joves efectuat per la Paeria.

Membres del Casal han valorat que els Mossos, i en Ramón Farré com a responsable, van contracorrent de la situació, ignorant la nova fase del projecte i els 116 suports col·lectius i mig miler personals rebuts, que justament avalen els motius de la manifestació que ells cerquen reprimir.

Lleida, 21 de gener de 2013

Font: Casal Popular de Joves

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 21 gener 2013 by in Casal Popular de Joves, Comunicats.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,816 Visites
%d bloggers like this: