Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

La Paeria no en té prou. 5 dies i 1 Casal precintat, 4 joves amenaçats amb multes de fins 350.000€ i un nou denunciat

CASAL VENDETTAp

Més enllà de les declaracions amables de l’alcalde, la regidora Sara Mestres està usant totes les vies possibles per criminalitzar el Casal Popular de Joves. Avui la Paeria ha denúnciat penalment un nou jove

Interior també ha denunciat un altre jove per suposada desobediencia durant la concentració de rebuig al desallotjament i ha informat d’una suposada ordre de detenció contra un altre

En tant sols una setmana el projecte col·lectiu del Casal Popular de Joves ha passat de tenir un espai físic amb desenes d’activitats a les espatlles i molts nous projectes programats, a ser precintat i perseguit administrativament i judicialment.

El passat dimecres la Paeria notificava a 4 participants del Casal l’inci d’un expedient administratiu sancionador per realitzar activitats sense llicència administrativa. Amb la voluntat de realitzar un precinte express, aprofità per fer les notificacions una vigilia de festiu, evitant disposar de temps material per presentar al·legacions. El mateix divendres la Paeria va procedir al precintament, que ha suposat de facto que el projecte del Casal (i de tots els projectes que acollia) hagin quedat sense espai físic.

La Paeria, actuant amb una sorprenent celeritat contra la iniciativa i sense cap tipus de diàleg ha decidit pasar per sobre del sistema judicial i per sobre del mateix jutge instructor del cas, qui prèviament ja havia dictat una odre de desallotjament penal que està recorreguda i s’està a l’espera de la notificació de la ressolució.

A més a més, no tenint-ne prou amb el desallotjament la Paeria ha decidit seguir endavant amb els procediments administratius sancionadors. Fins a quatre joves han quedat expedientats per realitzar activitats sense llicència administrativa, sancions que poden comportar multes de fins a 300.000 euros.

Paral·lelament, la mateixa Guàrdia Urbana sota les ordres de Sara Mestres també ha denunciat penalment, pels mateixos fets un dels 4 joves. Saltant-se la máxima jurídica de no jutjar una persona dos vegades pels mateixos fets, un jove ha estat citat per acudir a un judici de faltes per desobediència i falta d’assegurança.

Finalment, cal esmentar també que Interior també ha pres part en aquesta espiral repressiva denunciant un jove per un delicte de desobediència i emetent una suposada ordre de detenció sobre un altre arran de la manifestació de divendres.

En aquest sentit, exposats tots els procesos judicials en els qual el CPJ s’ha vist immers d’ençà del precintament, volem afirmar que la repressió no ens aturarà:

Denunciem la bel·ligerància amb la qual està actuant la Paeria. No deixen de sorprendre’ns les declaracions del Sr. Ros dient que estan oberts al diàleg, desprès d’un any de fer cas omís al CPJ i fer-ho només per desallotjar-lo i reprimir-ne als joves que en són partíceps.

– Volem reafirmar que el projecte del Casal Popular de Joves és més viu que mai. Avui dimecres recollirem les aportacions i valoracions que es faran a l’assemblea oberta per tal de redefinir el projecte i seguir creant un espai de joves totalment autogestionat que escolti i solucioni les necessitats reals dels joves de la ciutat al marge dels projectes institucionals totalment tutelats i que tampoc són capaços d’atendre el que els joves necessitem.

Assemblea del Casal Popular de Joves de Lleida
cpjlleida@gmail.com
casalpopulardejoves.blogspot.com
El Casal a Facebook
El Casal al Twitter

Lleida, 12 de desembre de 2012

Entrevista a dos membres del Casal a la Cadena Ser
Assenyalem els culpables del desallotjament…
Més d’un centenar de persones contra el desallotjament del Casal Popular de Joves de Lleida

 

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 12 Desembre 2012 by in Casal Popular de Joves, Comunicats.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: