Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Només cal sortir al carrer!

ImatgeHel·lena Guillén Llop, nascuda a Vallfogona de Balaguer el 1988, es candidata per les llistes de la CUP a la demarcació de Lleida. També es militant d’aquesta i d’Arran. Ens donarà el seu punt d’opinió de la vaga del 14 de Novembre.

Per què una vaga? Quin paper és el que ens toca?

Per que a dia d’avui és més necessari que mai, en el context actual en el que vivim, el poble necessita sentir-se escoltat i poder dir que no està d’acord amb el que el sistema capitalista li està imposant, fa falta “encara” molta justícia social, en aquest país i en molts altres indrets per desgràcia. És de les poques  maneres que tenim com a poble d’anar a una i fer-nos sentir ara per ara, i a veure si ens fan cas…

Ara és el que realment cal?

Sí, rotundament, han d’entendre que n’estem fartes i que no volem continuar pel camí que ells ens marquen, volem fer nosaltres, juntes, el nostre propi camí.

 Quin creus que ha estat el punt d’inflexió en aquest canvi?

Punt? En singular? De fet jo diria punts, en plural, i tant plural… si cada dia ens cauen garrotades! Tenim una taxa d’ atur que és preocupant, molts joves acaben els estudis i s’han de buscar la vida com poden, aquí o fora (normalment fora), penso també amb l’augment d’IVA, de les matrícules universitàries, les retallades en sanitat, en  educació, en la pobresa que va augmentant, retallades de salaris, però per contra els que son dalt tenen unes butxaques ben plenes… podria continuar, però crec que començaria a ser depriment.

Només cal sortir al carrer.

 La vaga com a eina de revolució social?

Està clar!! La vaga.. de  quantes coses estem  gaudint  avui dia que hem  aconseguit amb vagues i revoltes populars?  Hem de caminar juntes cap a la justícia social, com ja fa temps que anem fent, i deixar-los clar que n’estem cansades del seu joc. No hem de permetre que tot continuï igual, fins quan aguantarem?

 Dins aquests canvis i fenòmens que s’estan produint, quin es el lloc que ocupa el jovent?

El jovent… hi ha molts tipus de jovent, hi ha els que es preocupen i lluiten, i hi ha els que són més conformistes, però  tot i ser així últimament sento moltes queixes cap al sistema, però una queixa si no va seguida d’un acte o voluntat de canviar-ho no serveix de res.

El jovent ocupa el punt clau, és qui te la força i l’energia per fer-ho, és qui hauria d’agafar les rendes i anar a per totes, nosaltres sí que per desgracia encara no tenim gran cosa a perdre si sortim al carrer, però quedant-nos a casa sí que perdem, i més; la dignitat, i això no s’ha de perdre mai.

 La vaga és també eina del jovent?

La vaga és i ha de ser l’eina del jovent, ara perquè som joves i estem en el context en el que ens trobem, però també pel dia de demà, quin tipus d’educació volem pels nostres fills, per exemple?  És tot una roda, qui lluita avui aporta beneficis als de demà, i a l’inversa, qui va lluitar ahir pensava amb els que li venien darrera.

La vaga és una eina per tothom que tingui ganes de dir prou amb aquest sistema que ens ofega cada dia més.

Com veus a la joventut d’avui en dia?

Bé, ja ho he dit abans, hi ha molt conformisme, molta consola i molt sofà, però també hi ha qui surt al carrer i s’adona que hi ha injustícies, encara que potser no li toquin directament.

Hi ha qui es preocupa només per mirar la televisió i canalitzar allò que veu sense pensar en com li expliquen, i n’hi ha que van a més i busquen mètodes alternatius d’informació per contrastar. Tot i que per desgràcia n’hi ha molts que només creuen el que els hi diuen els mitjans de comunicació ordinaris,  encara que vegin les coses pels seus propis ulls si no ho diuen a la televisió, no és vàlid. I intentar canviar això és feina difícil, però poc a poc…

Continuïtat a la lluita després de la vaga? Fins quin punt?

Clar, mai s’ha de deixar de lluitar, la vaga potser és dels màxims de lluita on el poble s’uneix per anar tots a una, però no és necessari fer vaga per lluitar, hi ha altres medis on pots queixar-te i construir alternatives a allò que ens queixem i ens desagrada.

Hi ha lluita abans de la vaga i hi haurà lluita desprès, sinó malament… S’ha de lluitar fins a obtenir els objectius, no ens podem permetre el luxe de descansar.

Recompensa tota la feina i la tasca?

Sí, recompensa, almenys a mi personalment, i em recompensa en molts àmbits, per que veus que fas les coses com tu creus que les has de fer, i col·labores intentant canviar la societat, i que no només aportes critiques destructives a allò que no t’agrada, sinó que apart intentes arreglar-ho i transformar-ho en quelcom més just, ni que sigui a petita escala, tot canvi és bo.

Apart si fas bona feina, pot ser que durant la vaga facis sortir gent al carrer i aquesta no torni cap a casa un cop finalitzat l’acte, que es quedi i s’uneixi, i llavors poder dir allò de: cada cop som més!

El secret de no rendir-se?

És tenir un objectiu clar i saber que no pararàs fins aconseguir-ho

Anuncis

Informació

This entry was posted on 13 Novembre 2012 by in 14N Vaga General, Antifeixistes.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,816 Visites
%d bloggers like this: