Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Tenim molt a guanyar

Imatge

Diego Garcia Castilla, nascut a Burgos el 1990. Va venir a estudiar biotecnologia a la Universitat de Lleida, i està vinculat amb sectors llibertaris de la ciutat. També ha tingut un fort parer en els moviments socials de la vila, i sobretot el casal popular de joves. Ens explicarà el seu punt d’opinió sobre la vaga del 14 de novembre.

Perquè una vaga? Quin paper es el que ens toca?

Perquè crec que es la millor forma de dir que estem farts, i és l’eina que ens permet paralitzar tot

el país. No nomes te que ser laboral, també de consum i dels estudiants, encara que tu no estiguis explotat també hi ha altra gent que està explotada. Esta molt be que sigui de un dia, però crec que lo ideal seria fer-la de varis dies. Volem una vaga activa on la gent hi vagi a fer coses i et reuneixis amb altres persones. Fem una vaga intel·ligent, no crec que haguem de anar a la pastisseria “Carme” a rebentar-hi l’aparador, sinó localitzar els veritables culpables i responsables i emprendre accions contra ells, les accions han de ser amb cap i coherència. Des de els col·lectius que ja hi son configurats i actius coordinar alguna forma conjunta el dia de la vaga, sempre deixant espai per la improvisació d’altra gent.

Ara és el que realment cal?

Si, totalment, n’hi estic convençut. Perquè crec que és l’única forma per la qual podem plantar

cara al poder.

Quin creus que ha estat el punt de inflexió en aquest canvi?

Crec que el que ha mogut a la gent és la crisis econòmica. Abans fèiem vagues cada cinc anys, i darrerament sortim  3 cops a l’any. També cal dir que la crisis ha mogut a la gent per interessos propis, que no està gens malament, però crec que és un bon moment per conscienciar a tota la gent socialment i que comencin a pensar en termes de solidaritat obrera i social.

La vaga com a eina de revolució social?

Crec que cal dirigir la vaga cap a coses útils. És una forma de lluitar no només per temes personals, sinó també com a conjunt amb els companys.

Dins aquests canvis i fenòmens que s’estan produint, quin es el lloc que ocupa el jovent?

Des de el meu punt de vista crec que el jovent és l’espurna de la revolució. Els joves som els que primer hi anem i hi pensem, o almenys això hauria de ser. També som els primers a patir els efectes que produeix el sistema en el nostre futur.

La vaga és també eina del jovent?

Si, es clar, no només cal orientar la vaga cap a una vaga laboral, sinó també estudiantil i de consum. No només ha de ser l’eina del jovent, la part més potent de la vaga és la gent que treballa, sense oblidar-nos dels aturats, que són els que més estan patint els efectes del sistema neoliberal.

Com veus a la joventut d’avui en dia?

La veig en Justin Bieber, Sálvame i Gandia Shore (riures). Tot i això crec que sempre quedarà gent amb consciència i darrerament crec que aquesta gent va cada cop a més.

Continuïtat a la lluita després de la vaga? Fins quin punt?

La vaga te que servir d’impuls moral, social i de tot. Crec que te que ser constructivament

destructiva, es a dir, tenim que enfocar la ràbia i la lluita en accions directes però que siguin coherents i que serveixin per quelcom construïu.

Recompensa tota la feina i la tasca?

Si, encara que a nivell social no es vegi, amb que només una persona vingui després de la vaga a les assemblees, per mi ja ha sigut una recompensa. La tasca cal anar-la fent tots els dies, una vaga no ha de ser un eix objectiu, sinó de camí cap a una societat més justa.

El secret de no rendir-se?

Anarquia i cerveza fria! (Riures) No home no, el que es cert es que el que et fa seguir endavant amb el somni és el caliu que trobes amb la gent que t’envolta i que estan al teu costat. Rajoy també hem fa estar a la lluita cada divendres amb les seves retallades! (riures) La ràbia de veure que ells segueixen al seu parer, és la que cada dia hem fa tenir més empenta per seguir endavant. Cada cop que veig el que fan, m’entren més ganes de sortir al carrer. Cada dia veig que tinc menys a perdre i tenim molt a guanyar.

Anuncis

Informació

This entry was posted on 8 Novembre 2012 by in 14N Vaga General, Antifeixistes.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,753 Visites
%d bloggers like this: