Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Lleida: una crònica de l’acte sobre el 95è aniversari de la Revolució russa

El passat 23 d’octubre una vintena de persones es van reunir al Casal Popular de Joves de Lleida per tornar sobre la Revolució d’Octubre, el gran esdeveniment que va marcar el Segle XX i que va alliberar unes forces socials revolucionàries i democràtiques sense les quals no s’explica el moviment obrer modern, els moviments anticolonials i les conquestes socials d’Occident.

Amb una presentació inicial d’Andreu Coll, qui va intentar situar els antecedents històrics de la Revolució russa, els diferents corrents polítics que la van protagonitzar i la lluita política posterior a la mort de Lenin, es va iniciar un debat molt ric. Es va plantejar l’oposició entre la teoria del socialisme en un sol país de Stalin i la teoria de la revolució permanent de Trotsky i les causes del triomf de l’estalinisme; es van abordar els errors dels bolxevics i episodis tràgics i controvertits del procés revolucionari -com Cronstadt- i la diferència qualitativa amb la repressió estalinista. Es va reexaminar la Revolució d’Octubre a la llum dels processos revolucionaris al món àrab i es va plantejar també el paper de l’organització revolucionària davant de moviments radicals i potencialment anticapitalistes com el 15M.

Tot plegat va ser una activitat molt interessant, que s’emmarca en una campanya més àmplia de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a les terres de Ponent per commemorar aquest esdeveniment fundador del segle XX i referent indiscutible per a tots els corrents del comunisme revolucionari.

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 6 Novembre 2012 by in Revolta Global - Esquerra Anticapitalista Lleida.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,824 Visites
%d bloggers like this: