Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

8 de Novembre Concentració per una Educació Pública i de Qualitat!

La tarda del dia 8 de novembre serà molt especial: la comunitat educativa de Lleida demanarem, amb fermesa i serenor, la millora de les condicions d’escolarització dels nostres fills i filles, present i futur d’aquest país.

31/10/2012

Potser és veritat que no aconseguirem res. O potser sí, potser ja ho estem aconseguint. La comunicació entre famílies i mestres està afavorint que la informació flueixi i que el que passa dins les aules sigui compartit per tota la comunitat educativa.

Ara som conscients que el curs no només no ha començat amb normalitat, sinó que a més els nostres temors s’han convertit en realitat: temíem que es produís una greu massificació a les aules i així està passant en moltes escoles –mentre altres estan mig buides-, en perjudici de l’atenció als nostres infants i a la diversitat, i de les noves maneres d’ensenyar. Temíem que no es poguessin fer desdoblaments i ara no solament han disminuït sinó que, a vegades, s’ajunten els alumnes de dues classes en una -al pati, perquè a classe no hi caben-. Temíem que disminuís el nombre de mestres i així ha estat, i a més han de fer més hores i en poden dedicar menys a la preparació de les classes i a la comunicació amb mares i pares perquè aquests puguin prendre el relleu coordinat de la seva formació. Temíem que es poguessin reduir els ajuts per socialització de llibres i s’han suprimit, com tots els altres. Temíem que es reduïssin el nombre de noves infraestructures però és que el tema està del tot parat, per posar només uns quants exemples de la greu situació en que es troba l’escola pública avui.

I davant d’aquesta situació, i la preocupació que ens genera, podem restar plegats de mans, i deixar que l’escola dels nostres fills i filles, i la seva formació, se’n ressenti, o bé podem optar per la posició contrària: l’inconformisme.

Aquest dilema és el que ens agradaria difuminar, aquella sensació que no podem canviar res, perquè compartim el convenciment que sí que es poden canviar les coses quan ens hi posem units.

No podem permetre que ens facin callar, que no ens deixin parlar d’altres maneres d’actuar, que ens facin despenjar de les escoles les pancartes de denúncia d’aquelles situacions que, com a famílies o mestres, ens indignen, i que, a més, se’ns remeti al compliment d’una normativa que els mateixos que ens hi adrecen han escrit, obviant-ne d’altres d’universals i més justes, o a camins que no tenen recorregut perquè acaben allà on ells volen.

Cal obrir noves vies i això és, precisament, el que la comunitat educativa unida ens proposa, a tu, a mi, perquè tots desitgem el millor futur pels nostres fills i per aquesta societat.

El dia 8 de novembre serà un dia especial pels motius que ens hi apleguen, perquè els actes previstos –informa’t més a la teva escola- són fruit de les aportacions de tots plegats, i perquè després d’això, a Lleida, mai més es tornarà a obviar la importància de l’educació.

El 8N vine als Jardins d’Ernest Lluch de Lleida a partir de 2/4 de sis. Uneix-te i contagia!

 

Assemblea de l’Acampada Escolar (Integrada per 25 centres educatius de les comarques de Lleida)

Esdeveniment al Facebook

Twitter @AcampadaEscolar

Podeu descarregar-vos el Cartell (color o blanc i negre) i el programa d’activitats i difondre’l i imprimir-lo.

Font: http://www.coordinadora-ongd-lleida.cat/

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 31 Octubre 2012 by in Convocatòries.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,753 Visites
%d bloggers like this: