Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Qui son fesxarxa.cat?

La idea

ideaPodem considerar que fesxarxa.cat no ha eixit del no res, sinó que l’ha precedit un treball de tres anys amb la posada en marxa de la web unitària alcoiacomtat.cat, un projecte impulsat des de l’Assemblea de Maulets de l’Alcoià que recull vora vint col·lectius adherits de les comarques valencianes de l’Alcoià i el Comtat, i s’ha consolidat com a referent a aquestes comarques amb més de 15.000 visites mensuals.

Així i tot, fa uns mesos es va avaluar la dificultat que tindria anar exportant el projecte a totes les comarques del país, perquè cadascuna tingués un projecte igual al d’alcoiacomtat.cat, aleshores fou quan es va fer palesa la necessitat de posar en marxa una única web a nivell unitari, i que abraçaria tots els territoris de llengua i cultura catalanes.

Què és?

qui somFes Xarxa és un espai de trobada a Internet de diverses organitzacions, col·lectius, grups musicals, casals i altres entitats que tenen interessos comuns en la defensa de la llengua i cultura pròpies, així com en altres aspectes com ara l’ecologia, la defensa dels drets laborals i de la dona, del territori, etc… i que pretén esdevenir referent informatiu per a totes aquelles persones interessades en les activitats que aquests col·lectius realitzen a les comarques de parla catalana.

Qui hi participa?

participaFormen part d’aquest projecte totes aquelles associacions, organitzacions, entitats, casals, grups de música i col·lectius ubicades en l’àmbit geogràfic de les comarques dels Països Catalans. Les entitats que participen afesxarxa.cat tenen per principi la defensa d’aquests valors: la defensa del territori, del català com a llengua pròpia, de la cultura en totes les seues expressions, per la preservació del medi ambient i les espècies animals, per la defensa de la pau i la tolerància, per la defensa del treball digne, per la defensa dels drets de la dona…

I en definitiva totes aquelles activitats enfocades a la defensa dels valors de la igualtat per tal de mostrar als nostres pobles, barris i ciutats una realitat diferent i per tal de construir una consciència per una societat més justa i igualitària.

Àmbit geogràfic i expansió

ambitCom s’ha assenyalat l’àmbit geogràfic dels col·lectius que participen de la nostra web, són els territoris de llengua i cultura catalana. Tot i que entenem que és un projecte que no hauria de quedar-se ací només, la nostra intenció és que a través d’organitzacions de tots els àmbits, el projecte vaja promocionant-se en altres nacions sense Estat i puga créixer amb la nostra ajuda.

Per tal que, en definitiva, ajude a vertebrar una xarxa a Internet que des de l’autogestió i l’activisme enfortisca una societat civil, preocupada pels problemes de la comarca, la vida política, els drets de la classe treballadora, l’ecologia, el feminisme… i que arribe a totes les comarques dels Països Catalans i d’altres nacions sense estat d’Europa.

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 20 Octubre 2012 by in Fesxarxa.cat.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,816 Visites
%d bloggers like this: