Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida deixa de ser coorganitzadora i no participarà al Solidàrium 2012

Malestar de les entitats per la decisió unilateral de la Paeria de traslladar el certamen a la Llotja

El dia 31 de juliol de 2012 la Paeria manifesta la voluntat de traslladar elSolidàrium 2012 al Palau de Congressos de Lleida la Llotja. Una representació de la Coordinadora, coorganitzadora del Solidarium al costat de la Paeria i la UdL, visita la Llotja i escolta, in situ, la proposta de l’Ajuntament. Tot seguit, comuniquen a la Paeria que la proposta es debatria en l’espai de decisió de la Coordinadora, l’Assemblea de les 36 entitats que en formen part.

L’Assemblea, reunida el 18 de setembre, va consensuar que

– No es considera adequada la Llotja per a la realització del Solidàrium, tot i que es valora que aquest espai pot ser adequat per acollir altres tipus d’activitats de l’àmbit de la Cooperació i la Solidaritat.

– Que l’espai situat davant l’Auditori de Lleida (on s’han celebrat les tres darreres edicions) és considera més adequat que no pas la Llotja per desenvolupar-hi el Solidàrium, per mantenir el seu caràcter obert i la proximitat a la ciutadania que s’ha aconseguit donant-li aquest caràcter de fira al carrer. L’equip tècnic del Solidàrium havia formulat una proposta de carpes petites que tenia un cost de 4.000 euros, un plantejament en base a l’austeritat i mantenint l’essència de l’activitat al carrer i que tindria un cost molt per sota del que suposa anar a la Llotja.

– Que en cas que l’emplaçament definitiu fos a La Llotjala Coordinadora, per acord d’Assemblea, deixarà de ser coorganitzadora i partícip del Solidàrium 2012. Al mateix temps, es deixa clara la llibertat individual de cada entitat en decidir la seva participació.

L’Assemblea de la Coordinadora va comunicar els acords consensuats a la Regidora de Drets Civils, Cooperació i Igualtat, sol·licitant una resposta on s’especifiqués l’emplaçament definitiu.

La Regidora va convocar, per primer cop, el dilluns 1 d’octubre una Comissió Permanent del Consell Mixt de Cooperació de l’Ajuntament de Lleida on, tot i queno hi figurava a l’ordre del dia, es va tractar exclusivament el tema del Solidàrium. Malgrat la clara vulneració del que estableix la normativa sobre procediment administratiu, la Coordinadora va prioritzar el fet de poder participar en un espai de diàleg. La Paeria mantenia la decisió unilateral de traslladar-lo a la Llotja i convidava a la Coordinadora a “reflexionar”.

Posteriorment la Regidora Ma Rosa Ball, en una trucada a la Presidenta de la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Paquita Deltell, informava que, definitivament l’edició del Solidarium 2012 és durà a terme a la Llotja.

Conseqüentment, segons acord d’Assemblea, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida deixa de ser coorganitzadora i no participarà en el Solidàrium 2012. (La UdL, per la seua part, deixa de ser coorganitzadora i passa a ser col·laboradora).

L’Assemblea de la Coordinadora convida a la Paeria a reflexionar

            -De com ha actuat, amb un procediment que ha deixat de banda les 35 entitats de la Coordinadora, passant per sobre d’una decisió assembleària consensuada.

-Cal que la Paeria tregui conclusions i analitzi què representa que tantes entitats amb llarga trajectòria i pes a Lleida hagin optat per deixar d’assistir al Solidàrium, que era un espai de referència de la solidaritat a Catalunya.

-La Cooperació Municipal té una trajectòria de 15 anys en què els diferents agents de cooperació han anat de la mà en la construcció de diferents activitats conjuntes. Potser el tarannà que s’ha mostrat no és el que esperem de l’administració més propera a la ciutadania.

Cordialment,

Assemblea de la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida

Notícia a Xarxanet.org

Notícia a Canalsolidari.org

Font

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

One comment on “La Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida deixa de ser coorganitzadora i no participarà al Solidàrium 2012

  1. Oscar Sisteré - Comunicació
    17 Octubre 2012

    Gràcies!

    El 17/10/2012 13:28, Info Revolta – Lleida escribió: > WordPress.com > Assemblea Lleida posted: “Malestar de les entitats per la decisió > unilateral de la Paeria de traslladar el certamen a la Llotja El > dia 31 de juliol de 2012 la Paeria manifesta la voluntat de traslladar > elSolidàrium 2012 al Palau de Congressos de Lleida la Llotja. Una repres” >

Els comentaris estan tancats.

Informació

This entry was posted on 17 Octubre 2012 by in Comunicats, Coordinadora d'ONG i altres Moviments Solidaris de Lleida.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,789 Visites
%d bloggers like this: