Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

#18o Estudiants, pares i mares convoquen una vaga a l’ensenyament

CEAPA s’uneix  a la setmana de lluita convocada pel Sindicat d’ Estudiantes i convoca a la vaga  als pares i mares per al dijous 18 de octubre.

Aquest és l’escrit que han redactat els pares i mares convocants per a justificar la seua decisió:

La Confederació Gonzalo Anaya se suma al Sindicat d’Estudiants per a secundar la vaga del pròxim 18 d’octubre La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAs de la Comunitat Valenciana, integrada per FAPA Castelló Penyagolosa, FAPA-València i FAPA Enric Valor Alacant s’ha sumat a la setmana de lluita convocada pel Sindicat d’Estudiants i a la jornada de vaga del pròxim dijous 18 d’octubre, convocada per CEAPA. Amb l’objectiu de mostrar conjuntament, alumnat i famílies, el rebuig de l’escenari actual que viu l’educació pública a Espanya i concretament a la Comunitat Valenciana.
La Confederació d’ AMPA, majoritària de la Comunitat Valenciana, creu que és necessària aquesta actuació conjunta davant la greu situació actual de retallades i desmantellament que està patint l’educació com servei públic fonamental. I ho creu per aquests motius:
• L’eliminació de tot tipus d’ajudes a l’alumnat i a les famílies en aquests temps tan difícils de crisi asfixiant, l’increment de taxes universitàries, la reducció de beques de llibres i l’impagament de les beques del curs anterior, les beques de menjador escolar, beques de transport escolar, la no solució per costum dels barracons escolars, etc, atempten contra el principi de gratuïtat de l’ensenyament contingut en la constitució espanyola i que garanteix la igualtat d’oportunitats per a tots els alumnes sense excepció. No podem assumir com habitual que haja xiquets que vagen a classe sense llibres i sense material escolar per falta de recursos.
• En la Comunitat Valenciana l’augment innecessari de dies per a obtenir professorat substitut per a les baixes; l’augment del nombre d’hores lectives als docents que no dedicaran a altres activitats necessàries; l’augment de ràtios i la corresponent supressió de grups en tots els nivells; l’acomiadament d’un gran nombre de docents interins; la contractació de becaris mileuristes d’anglès; i la supressió de grups de compensatòria, acollida, diversificació i desdoblaments, estan convertint a l’educació pública en un servei assistencial lluny de dotar-la de qualitat.
• A nivell estatal, la nova llei educativa del ministre Wert aviva la necessitat de mobilització i d’ accions reivindicatives. Els pares i mares rebutjem que cada nou govern porte una nova llei d’educació que no conta amb el consens dels diferents sectors socials, que naix amb una sèrie de matisos ideològics i el més important que desestabilitza a les comunitats educatives.
• El desmantellament de l’escola pública és una realitat a nivell estatal i en la nostra autonomia. La desviació de fons públics a entitats privades deixa sense el finançament que licorrespon a l’educació pública i la converteix en precària, mentrestant els nostres governants cerquen la manera de construir escoles privades al·legant l’engany que per sobre de tot ha de prevaldre la llibertat d’elecció dels pares.
En aquest sentit, la Confederació Gonzalo Anaya al costat dels estudiants també exigim:
-El cessament del Ministre Wert
-La retirada de l’avantprojecte de la LOMCE
-La paralització de les retallades i del desmantellament de l’escola pública
-L’obertura d’un procés de diàleg amb tots els sectors de la comunitat educativa per a assolir d’una vegada la qualitat de l’educació pública.

Font Ampa Elies Tormo d’Albaida

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 17 Octubre 2012 by in Convocatòries, Prou Retallades.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: