Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

95è aniversari de la Revolució Russa

La revolució russa és un dels esdeveniments polítics fonamentals del segle XX. Durant molt de temps, model de qualsevol estratègia revolucionària, continua suscitant avui la reflexió dels revolucionaris. Això no vol dir que cada un dels seus aspectes es repetirà en diversos països; comporta trets específics, russos, lligats al context de principis del segle XX. Però proporciona un exemple viu de revolució victoriosa que és important comprendre i del qual es podem extreure algunes lliçons d’abast general.

Va mostrar que la revolució proletària era possible, però que, al seu torn, l’enderrocament de la burgesia no condueix necessàriament al socialisme.

Si bé els revolucionaris sempre han tingut tendència a idealitzar-la una mica, sempre ha estat caricaturitzada per burgesos i estalinistes. Des del final de l’URSS (1991), s’ha produït un veritable piconament ideològic:

· Marx = Lenin = Stalin

· La revolució d’octubre no va ser més que un cop d’estat.

· Comunisme = nazisme

Cap d’aquestes afirmacions no és nova, però ara s’acompanyen d’una quantitat de documents inèdits que s’han tornat accessibles gràcies a l’obertura dels arxius.

L’enfonsament del mur de Berlín el 1989 i la desaparició de l’URSS el 1991 va tancar el segle inaugurat per la revolució d’octubre de 1917.

La seva degeneració no ha deixat d’influir tràgicament en la lluita dels pobles del món per la seva emancipació i no podem comprendre el que ha succeït sense haver estudiat aquest primer exemple històric de, dictadura del proletariat, victoriosa.

En una paraula, conèixer octubre de 1917 és indispensable per imaginar el que podrà ser la revolució socialista del segle XXI.

Event al Facebook

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 29 Setembre 2012 by in Convocatòries, Revolta Global - Esquerra Anticapitalista Lleida.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,753 Visites
%d bloggers like this: