Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

COMUNICAT EN RELACIÓ AMB L’ONADA REPRESSIVA D’AQUESTS DIES A LLEIDA

El passat dimecres 6 de juny a partir de les 12 del migdia eren detinguts tres joves estudiants quan sortien de l’acampada de la Universitat de Lleida de la qual participaven, als quals es sumava una detenció d’un quart estudiant unes hores més tard. Després de les detencions, fins a un centenar de persones es van aplegar davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra per exigir la llibertat dels tres detinguts. Durant el transcurs de la concentració solidària, els Mossos d’Esquadra van carregar indiscriminadament contra els concentrats detenint el pare d’un dels detinguts, al qual van deixar anar de la comissaria dels Mossos hores després acusat d’atemptat a l’autoritat.

El matí del dia següent, una trentena de persones es van concentrar davant dels Jutjats de Lleida per exigir la llibertat sense càrrecs pels detinguts. Passades les 3 de la tarda, els quatre detinguts sortien en llibertat amb càrrecs amb l’obligació de presentar-se als jutjats cada 15 dies.

A la tarda de dijous, es produïa una nova detenció d’un estudiant acusat pels mateixos fets que la resta. Tal i com es va procedir amb la resta de detinguts, el jove va passar la nit a comissaria i no ha estat fins avui divendres al matí que ha declarat als Jutjats de Lleida i ha sortit en llibertat amb càrrecs, recolzat per una concentració solidària a les portes dels Jutjats.

Hores després de la posada en llibertat del darrer detingut, una jove que estava pendent de localització i detenció pels mateixos fets, s’ha personat als Jutjats de Lleida, evitant així la seva detenció, i amb l’obligació de declarar davant del jutge el proper dimecres.

Als joves detinguts se’ls acusa de desordres públics, danys, lesions i violació de domicili jurídic en motiu de la manifestació de la vaga d’ensenyament del 22 de maig, una vaga emmarcada en la lluita per la defensa de l’educació pública, contra la pujada de les taxes universitàries i l’estratègia universitària 2015.

Entenem que els successos d’avui són fruit de l’estratègia política que estem vivint els darrers mesos arreu del país i que busca reprimir i criminalitzar tots aquells que lluitem per un sistema més just i igualitari. Detencions com aquestes demostren com el Govern de la Generalitat, amb l’ajuda del seu aparell de repressió, no escatima esforços en intentar fer callar aquells que lluitem per transformar aquest sistema.

Les lluites en defensa dels nostres drets socials i en contra de la injustícia d’aquest sistema són totalment legítimes, és per això que exigim l’absolució dels joves encausats i ens reafirmem en la lluita com l’únic camí de defensa dels nostres drets socials.

La situació viscuda aquests dies ha demostrat com la solidaritat és més forta que la seva repressió, i que davant dels seus atacs, nosaltres respondrem fermament, sabedors de la legitimitat de la nostra lluita. Així mateix, emplacem a la resta de veïns i veïnes de Lleida a sumar-se a les iniciatives i convocatòries que vagin sorgint a partir d’ara.

NO ENS FARAN CALLAR, HEM PERDUT LA POR! ABSOLUCIÓ JOVES ENCAUSATS!
LLUITA I SOLIDARITAT: L’ÚNIC CAMÍ!

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 10 Juny 2012 by in Assemblea de Joves de Lleida, Comunicats.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,816 Visites
%d bloggers like this: