Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

El projecte Kukutza a Lleida!

Xerrada-vermut sobre el projecte Kukutza, exemple d’iniciativa juvenil autogestionada, participativa i popular.

El 23 de setembre un espectacular desplegament policial aconseguia posar fi brutalment, a més de tretze anys d’un projecte autogestionari i popular, el Kukutza Gastetxea. Aquest centre cultural okupat al barri de Rekalde (Bilbao) s’havia convertit en un referent per a nombrosos col.lectius socials, culturals i polítics de la ciutat. Aquest diumenge 15 d’abril a Lleida tenim l’oportunitat de conèixer el projecte amb uns dels seus membres.
Mirant aquest libdub de suport us podeu fer una idea del valor del projecte.
La tasca del Kukutza havia revitalitzat l’activitat cultural de Rekalde, un barri obrer històricament marginat per l’ajuntament de Bilbao. De fet la mateixa Associació de Veïns havia reclamat mantenir viu el projecte de Kukutza. En el seu interior s’hi organitzaven multitud d’activitats com: classes d’eusquera, un menjador vega, una biblioteca, un local d’assaig, un teatre, un taller de cultura popular, etcètera. Una mostra del suport popular que aplegava va ser la massiva resposta veïnal i social al desallotjament i posterior enderroc del centre.  Amb escenes més pròpies d’un setge medieval, tanqueta inclosa, que no pas d’un país democràtic.
T’esperem diumenge per conèixer millor la lluita d’aquests joves bascos. Compartirem debat tot fent un vermut popular!
Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 11 Abril 2012 by in Casal Popular de Joves.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,753 Visites
%d bloggers like this: