Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Exposició 100 anys d’anarcosindicalisme

Exposició 100 anys d’anarcosindicalisme
Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Pl. Catedral s/n Lleida.
Del 3 de febrer al 4 d’abril de 2012

Aquesta, l´exposició organitzada per la Confederació General del Treball (CGT) i la Fundació Salvador Seguí (FSS), repassa cent anys d’aquest  moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista que lluita, no tan sols per la millora de les condicions laborals dels treballadors, sinó també per la revolució social entesa com l’exercici de la llibertat com un dret inalienable. El moviment va constituir a la península ibèrica una gran força revolucionària amb una intensitat sense precedents en cap altra part del món. Aquesta mostra explica el fenomen i reconeix els i les militants del moviment.

A través d’una selecció de premsa, llibres, cartells i documents d’arxiu, recorda els seus protagonistes, evoca l’obra anarcosindicalista, recupera la seva memòria i reivindica la seva vigència. L’exposició situa cronològicament el visitant des dels principis filosòfics al present d’aquest fenomen, a través de quatre etapes diferenciades per colors: verd 1910-1931, violeta 1931-1939, marró 1939-1975 i vermell 1975-2010, amb un discurs gràfic que conclou amb imatges de l’actualitat sindical. A cada etapa s’acompanya una cronologia i una llista de 25 noms de destacats i destacades militants, constituint un total de 100 noms, per a un centenari, així com documentació original significativa de cada època que es mostra emmarcada entre parets i aparadors.

L’exposició es podrà visitar a Sala Montsuar de l’Institut d’Estudis Ilerdencs del 3 de febrer al 4 d’abril de 2012. La inauguració es farà el divendres, 3 de febrer, a les 19 hores. El mateix dia, a les 11 h, es farà una visita guiada per a periodistes a càrrec dels comissaris de l’exposició Rafael Maestre i Cristina Escrivà

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 26 gener 2012 by in CGT Lleida, Convocatòries.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: