Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Construïm espais per a joves, construïm alternatives!

En ple procés de retallades als nostres drets socials i en uns temps on el capitalisme i els valors que aquest imposa resulten hegemònics, el jovent ens veiem amb la necessitat de sortir al carrer per tal d’exigir el que entenem que és imprescindible per poder afrontar els problemes que com a jovent ens afecten: espais per a joves, per a construir alternatives.

I diem alternatives perquè no volem reproduir el model actual, n’estem farts i fartes de viure ofegats per un sistema que ens porta a dedicar el nostre temps lliure al consum, és per això que volem espais per tal generar punts de trobada per al jovent, espais canalitzadors d’iniciatives de joves i per a joves, espais on es creïn alternatives al model socioeconòmic actual per tal de poder viure la cultura i l’oci d’una forma activa al marge d’interessos especulatius i mercantils, i també espais que potenciïn el teixit associatiu juvenil de la ciutat.

La gestió municipal en matèria de joventut ha esdevingut, a termes generals, un fracàs; el jovent lleidatà no té a hores d’ara espais propis on poder desenvolupar-se. Els diversos governs municipals no han sabut dotar el jovent d’iniciatives il·lusionants ni fer-lo partícip de les seves pròpies problemàtiques i inquietuds, al contrari, han mantingut al jovent al marge i això ha provocat al llarg dels anys un desmembrament del teixit associatiu juvenil de la ciutat. Per no parlar d’equipaments, infraestructures i serveis que són una necessitat per al jovent, a més d’una eterna demanda de moltes associacions, i que amb el pas dels anys s’ha anat veient que per a res són una prioritat pel govern de la Paeria.

Una alternativa és possible, és per això que des del Casal Popular de Joves de Lleida  apostem per la mobilització i la lluita activa del jovent per tal d’exigir i sumar esforços per tal de construir un projecte que va més enllà d’un espai físic: ha de ser també un lloc on es generin sinèrgies entre persones, on es puguin crear xarxes d’equipaments i serveis, on es puguin dur a terme activitats… en definitiva un espai de trobada per al jovent lleidatà que doni resposta a les necessitats que tenim. I tot això aprofitant la capacitat i l’empenta que tenim el jovent de generar iniciatives i construir alternatives anticapitalistes, autogestionàries i assembleàries.

Casal Popular de Joves de Lleida

cpjlleida@gmail.com

http://casalpopulardejoves.blogspot.com/

EVENT AL FACEBOOK

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 26 gener 2012 by in Casal Popular de Joves, Convocatòries.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,719 Visites
%d bloggers like this: