Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Crònica i valoració del SEPC de Lleida davant la concentració d’avui al Rectorat

Aquest migdia hi ha hagut un desplegament dels mossos d’esquadra a la Universitat de Lleida, de més de 60 policies uniformats, i desenes de policies de paisà donant voltes per dins en recinte del Rectorat.
Hi han hagut controls a totes les entrades i no han deixat accedir a molta gent, que a aquella hora anava a estudiar a la biblioteca, a fer treballs, etc.

En el moment que s’ha realitzat la concentració els cossos repressius han envoltat els manifestants, que han desplegat una pancarta i han mostrat un cartell amb el rostre de Jordi Pujol i escrit el lema “per vosaltres doctor honoris causa, per nosaltres persona non grata”. El rector Roberto Fernández s’ha acostat a parlar amb els concentrats, i aquests li han preguntat si creia que era necessari aquest desplegament. Aquest ha respòs que “no, però no depèn de mi”.

Els manifestants han cridat lemes com “fora polítics de la universitat”, “prou retallades en educació”, i “menys policia, i més educació”, fins que l’expresident ha arribat en el seu cotxe de luxe i ha entrat entre l’extens cordó policial. Finalment s’ha dissolt la concentració.

Des del SEPC valorem els fets com a greus per no garantir el dret dels estudiants a accedir a la Universitat sense motius, pel fort desplegament policial, que era absolutament innecessari i que només tenia l’objectiu de criminalitzar els concentrats. Considerem que l’actuació dels Mossos ha estat desproporcionada i ha restringit la llibertat de les persones, tant de les que estaven mostrant el seu rebuig a la visita de Jordi Pujol com a la resta d’estudiants que han volgut accedir a la Universitat i no han pogut fer-ho. També lamentem la complicitat del Rector, que en cap moment ha fet res per evitar-ho.

És per això que animem a l’estudiantat i a tota la comunitat universitària a manifestar-se en contra de les retallades que està patint l’educació, i especialment el l’àmbit de le Universitat el que suposa l’Estratègia Universitària 2015.

Lleida, 19 de desembre de 2011
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 20 Desembre 2011 by in Comunicats, SEPC.

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: