Info Revolta – El Prat de Llobregat

ContraInformació Anticapitalista

Posicionament de l’Assemblea de Joves de Lleida davant del desallotjament de l’espai alliberat per crear el Casal Popular de Joves de Lleida

Davant el desallotjament aquest matí de l’edifici, situat al carrer Prat de la Riba 87, alliberat per crear el Casal Popular de Joves de Lleida, l’Assemblea de Joves de Lleida vol deixar clar el seu posicionament:

– Els fets que han succeït durant aquest matí evidencien com totes les institucions capitalistes actuen en una mateixa direcció, la de perpetuar aquest sistema basat en l’explotació i la mercantilització, protegint els interessos dels especuladors i dels poderosos. Davant d’aquest model que busca el benefici d’uns pocs en detriment de la classe treballadora, un grup de joves de la ciutat ha engegat un projecte amb l’objectiu de crear un espai del jovent i per al jovent, un espai aglutinador que permeti als i les joves desenvolupar les seves pretensions, compartir les seves inquietuds i transformar aquesta societat.

– Volem deixar clar que, un cop més, l’ús de la força per part dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana s’ha tornat a fer evident en el desallotjament d’aquest matí. La bel•ligerància, la prepotència i la intimidació han tornat a estar a l’ordre del dia, un fet al qual el jovent lleidatà que surt al carrer i lluita ja està acostumat. Així doncs volem denunciar l’actuació policial duta a terme, que ha permès desallotjar el que havia de ser un espai juvenil per a la ciutat i un espai que donés vida a un edifici abandonat des de fa anys, que no té cap tipus d’utilitat per a la gent de la ciutat.

– Des de l’Assemblea de Joves de Lleida volem deixar clar el nostre suport a aquesta iniciativa popular sorgida d’un grup de joves que ha vist en la construcció d’un Casal Popular de Joves una eina que ha de servir al jovent com a defensa davant de les imposicions d’aquest sistema agressiu i explotador, contraposant a les seves estratègies mercantilitzadores una eina de cohesió social al servei dels i les joves i, en conseqüència, al servei de tota la classe treballadora. És curiós veure com, en temps de crisi inherent del capitalisme i de retallades que s’acarnissen amb tot el conjunt de la classe treballadora, el jovent és capaç de generar iniciatives que donin resposta a la manca d’espais lliures on poder expressar-se, al marge dels interessos especulatius i mercantils que regeixen el nostre dia a dia. Com deia l’Ovidi Montllor “Si no et donen, pren”, i això és el que el jovent lleidatà està disposat a fer, farts de que les nostres demandes i aspiracions siguin constantment obviades.

– Finalment, emplacem a tot el jovent de la ciutat a participar d’aquest projecte, un projecte que no morirà malgrat els atacs als que sigui sotmès; al mateix temps, emplacem també a les associacions juvenils que treballen a la ciutat a apropar-se, conèixer i participar del projecte. Cal que aquells a qui no els interessa que el jovent s’organitzi tinguin clar que els i les joves no recularem, perquè si el jovent avança no hi ha poble que reculi.

Alliberant espais, generant eines, construint alternatives!

Anuncis

About Redacció Info Revolta

ContraInformació Anticapitalista

Informació

This entry was posted on 29 Octubre 2011 by in Assemblea de Joves de Lleida, Comunicats and tagged .

Introduïu el vostre adreça de correu electrònic per a subscriure's a aquest blog i rebre notificacions de nous missatges per correu electrònic.

Join 942 other followers

També ens pots trobar a:

Comptador de visites

  • 26,755 Visites
%d bloggers like this: